خبرگزاری کار ایران

با اعتبار ۹۰۰ میلیارد ریال

ده هزار ملک قدیمی در استان نوسازی شده است

asdasd
کد خبر : ۲۵۹۶۹

اهمیت ساخت وسازمردمی واینکه بافتهای فرسوده بدون حضورمردم احیاء ونوسازی نمی‌شود موجب شد دولت اقدام به حمایت ازاین گونه ساخت وساز‌ها کند که این مهم بصورت پرداخت تسهیلات نوسازی بدون سپرده گذاری به میزان ۲۰۰میلیون ریال به ازاء هرواحدمسکونی وتخفیف ۵۰ درصد هزینه صدور پروانه ساختمانی ازسوی شهرداری‌ها دنبال شده است.

اصفهان – ایلنا: مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان از معرفی حدود ۱۰ هزار واحد برای استفاده ازتسهیلات به بانکهای مسکن و ملی و سپه و صادرات خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۵۵۰۰ واحد ازاین وام به میزان ۹۰۰میلیارد ریال استفاده کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، غلامرضا عمرانی با اشاره به وجود ۶۵ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور، افزود: استان اصفهان دارای حدود ۷۱۸۴ هکتار بافت فرسوده مصوب در۳۴ شهر استکه بیشترین میزان بافت فرسوده دربین شهرهای اصفهان وکاشان ونجف آباد و خمینی شهر به ترتیب باحدود ۲۱۵۷ و ۷۷۰و ۵۷۰ و ۴۱۸هکتار قراردارد.

وی مشکلات بافت فرسوده از جمله تاثیر مفهوم «شمال شهر» بر محدوده قدیمی شهر‌ها، عدم توجه دقیق به ظرفیت‌های بلااستفادهٔ در این محدوده‌ها و اولویت نداشتن توسعه درون شهری، عدم سرمایه گذاری‌های کافی برای اصلاح و بهبود شبکه‌های دسترسی و اصلاح زیرساخت‌ها و تاسیسات شهری بافت قدیمی شهری، باوجود وظایف قانونی که نتیجه آن عدم تطابق ساختار و کالبد بافتهای قدیمی با شرایط زندگی امروزی و به خصوص موضوع حمل ونقل وسایل نقلیه و امدادرسانی‌ها در داخل محدوده‌های قدیمی و دارای بافت فرسوده است را منجر به آسیب‌های بسیار شدید اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و ادامه داد: کمبود شدید خدمات، فضاهای سبز کمتر، ناکارآمدی شبکه معابر، صرفه اقتصادی پایین در سرمایه گذاری برای ساخت وساز، آسیب‌های بسیار شدید اجتماعی، نداشتن ایمنی در برابر حوادث طبیعی، نابرابری و عدم توازن جمعیت، ومشکلات ثبتی و مدت زمانی که برای اعتبارات طرح‌ها پس از تصویب قانون آن وجود دارد از مهم‌ترین مشکلات بافت فرسوده است.

مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان با اشاره به مهم‌ترین مشکلات بافت فرسوده برای نوسازی گفت: فاقدسندبودن املاک، قول نامه‌ای ومشکلات حدود ملک وانحصاروراثت وهمچنین مهاجرت ساکنین اصلی و نامناسب بودن شکل ظاهری پلاک‌ها و معابرنامناسب (کم عرض، پرپیچ وخم و...) وضعیت اقتصادی نامناسب ساکنین و مهم‌تر از همه نامناسب بودن زیرساختهای شهری وعوامل فرهنگی- اجتماعی ونبودن سازمان مناسب جهت ایجاد تشکل‌ها ی مردمی و محلی جهت نوسازی محلات از عمده جالش‌های جدی کار در بافت فرسوده است.

وی احیا و نوسازی در بافت فرسوده را شامل دو روش حمایت ازساخت وسازمردمی و مداخله مستقیم دولت عنوان کرد و گفت: اهمیت ساخت وسازمردمی واینکه بافتهای فرسوده بدون حضورمردم احیاء ونوسازی نمی‌شود موجب شد دولت اقدام به حمایت ازاین گونه ساخت وساز‌ها کند که این مهم بصورت پرداخت تسهیلات نوسازی بدون سپرده گذاری به میزان ۲۰۰میلیون ریال به ازاء هرواحدمسکونی وتخفیف ۵۰ درصد هزینه صدور پروانه ساختمانی ازسوی شهرداری‌ها دنبال شده است.

عمرانی با اشاره به روش مداخله مستقیم دولت در بافت‌های فرسوده گفت: شرکت عمران وبهسازی شهری دراستان اصفهان در۳ جبهه شامل احیاء ومرمت ابنیه تاریخی وایجاد کاربری مناسب درآن‌ها ماننداداری، خدماتی، گردشگری و ساماندهی محورهای تاریخی گردشگری وبهبود دسترسی‌ها دربافت‌ها که نمونه آن محورجماله، دردشت، جویباره وحمام قاضی دراصفهان، کلوان نایین، علوی کاشان، دربند وبنی طباء درآران وبیدگل و... می‌باشد و روش سوم اجرای پروژه‌های نوساز بصورت الگودربافتهای فرسوده بوده است.

مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان از اعتماد سازی بین مردم و مالکان بافت فرسوده بعنوان یکی از اقدامات این شرکت نام برد و گفت: درحال حاضرسیاست شرکت عمران وبهسازی شهری ایران به عنوان بازوی اجرایی دولت برتوسعه فرهنگ مشارکت مردمی درنوسازی بافتهای فرسوده شهراستواراست که دراین راستاپرداخت تسهیلات، جبران تخفیفات شهرداری ازجمله این حمایت‌ها می‌باشد وبحث دیگردراین زمینه راه اندازی دفاترخدمات نوسازی درمحلات به شمار می‌آید.

عمرانی یکی از مهم‌ترین راه کار‌های اجرایی نوسازی بافت فرسوده با حضور مردم اجرای پروژه‌های تفکیک مجدد اراضی با مشارکت مردم دانست و گفت: روش تفکیک مجدد اراضی، روشی برای توسعه بافت‌های شهری است که بر پایه مشارکت مردم و ایجاد ارزش افزوده زمین استوار است.

مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان، پروژه مشارکتی محله نوید نجف آباد را بعنوان الگوی موفق نوسازی بافت فرسوده معرفی کرد و گفت: این پروژه با مشارکت مالکین ۲۰ پلاک در محله نوید نجف آباد اجرا شده است که این پروژه می‌تواند نوید بخش تحولی عظیم در تسریع نوسازی بافت فرسوده با مشارکت واقعی مردم باشد که از آن به عنوان کلید نوسازی بافت نامبرده می‌شود. با توجه به درخواستهای اهالی محله همت آباد اصفهان قرار است نوسازی این محله هم به این روش انجام شود.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز